Posted on Leave a comment

Badrumsrenovering

Badrummet är ett av få rum i en bostad där man vill att det ska se kliniskt rent ut. Svarta fogar på kaklet, missfärgningar på plastgolvet eller på badkaret ger en känsla av att rummet inte är rent. Badrummet är just det rum där man själv gör sig ren och fin och det vill man helst göra i en miljö som upplevs som rent.

Om man vill piffa upp och kanske även modernisera sitt badrum kan man genomföra en badrumsrenovering där man samtidigt passar på att byta ut alla vitvaror i badrummet. En badrumsrenovering kostar en del pengar, framför allt om man även vill byta ut toalett, handfat och badkar mot modernare vitvaror. Dock vägs den kostnaden oftast upp av resultatet efter renovering.

Ett badrum är ett av få rum i en bostad som man inte bör renovera själv eftersom det krävs en stor kunskap om både arbetets utförande och om det material som ska användas. Detta för att det inte i framtiden ska uppstå fuktskador. Därför bör man alltid anlita certifierade hantverkare för att utföra en badrumsrenovering som bland annat plattsättare, rörmokare och betongarbetare.

Att renovera ett badrum

När man utför en badrumsrenovering börjar man med att stänga av vattnet till badrummet. Om det inte finns en separat avstängningskran för badrummet behöver man stänga av allt vatten till bostaden, ta ut alla vitvaror och sedan plugga alla vattenrör vid badrumsrenovering göteborg , innan man sätter på vattnet igen. Därefter behöver kaklet på väggarna rivas ned och slutligen så river man loss plastmattan på golvet. Under förutsättning att det inte finns några fuktskador i väggar och golv kan man direkt lägga ny puts på väggarna så att man får ett bra underlag för det nya kaklet.

Om inte betonggolvet har några skador räcker det med att golvet slipas så all smuts och föroreningar tas bort så att man därefter kan lägga en ny plastmatta. Eventuellt behöver även vattenrör och avlopp bytas ut. Därefter behöver man lägga ett tätskikt på väggarna och golvet så att dessa ytor blir helt täta och därmed inte släpper igenom vatten eller fukt. Sedan sätter man kakel på väggarna, lägger en ny plastmatta på golvet, målar väggar och tak men en speciell våtrumsfärg. Slutligen monterar man in de nya vitvarorna i badrummet, som sedan ansluts till vattenledningar och avlopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.