Posted on Leave a comment

Så tränar du med en personlig tränare

Allt fler gym erbjuder idag möjligheten att träna med en PT. De anses vara det snabbaste sättet att komma i form. Det beror främst på att du får en individanpassad träning där dina mål står i fokus. När du väljer att anlita en PT börjar man ofta med ett första möte där din tränare ska få en bild av dina förutsättningar och vad du vill uppnå. Du kommer att få berätta om din bakgrund, om du har några eventuella sjukdomar samt vad du har för livssituation. Hur ofta du kan träna kommer spela stor roll för hur din PT lägger upp träningen.

Allt planeras och dokumenteras

När din PT har fått all information som denne behöver kommer denne börja planera dina pass. De kommer då vara anpassade efter det gemensamma mål som ni har satt upp. Din PT kommer även att dokumentera allt så att ni tillsammans kan följa dina framsteg. Du väljer själv hur ofta ni ska träna tillsammans. För att uppnå bästa resultat med din träning är det viktigt att alltid välja en licensierad PT med relevant utbildning. Om du ska träna på gym brukar det stå på deras hemsida vad deras personliga tränare har för bakgrund. Annars kan du alltid fråga direkt på plats. Genom utbildningen får de nämligen lära sig om kroppens uppbyggnad vilket är något man måste förstå som PT.

Få den extra motivationen som krävs

Att nå sina träningsmål är inget som kommer gratis. Man måste träna regelbundet och ge järnet när man är på träningen. Om man tränar själv är det lätt hänt att man hoppar över träningspass eller “fuskar lite” med övningarna. En PT tränar tillsammans med dig och håller dig motiverad. Många som kanske inte tränat så mycket tidigare behöver en extra push och motivering. Dock är det allra svåraste för många att tänka långsiktigt. Man bestämmer sig för att ta tag i träningen och kör stenhårt ett par månader. Sedan tröttnar man och slutar tvärt. En PT kan alltså hjälpa dig att hålla igång träningen och inte halka efter när det gått en tid.

Hur ofta ska jag träna med en PT?

Det är upp till dig själv och din personliga tränare att bestämma. På ert första möte kommer din PT få information av dig som gör att denne kan lägga upp ett bra träningsprogram. Det beror förstås också på vad du har råd med och hur mycket du är villig att betala. Det finns dock inget rätt eller fel svar på denna frågan utan det anpassas efter individen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.