Posted on Leave a comment

Att göra vid en köksrenovering

När man köper ett hus eller en lägenhet kan det vara trevligt att göra om köket. I många fall slits kök en hel del och om man lagar mycket mat eller bakar mycket kan det vara skönt att ha ett kök som motsvarar de egna förväntningarna. Men vad kan man göra vid en köksrenovering?

Byta vitvaror

En av de första sakerna som det kan vara bra att göra är att byta ut vitvarorna. Om de är gamla är det i regel ingen idé att börja reparera dem om de skulle gå sönder och kanske finns det inte ens reservdelar att få tag på. Det känns också betydligt fräschare och roligare att laga mat, förvara råvaror och överlag att arbeta i ett kök där man valt ut vitvarorna på egen hand.

Byta eller renovera köksluckor

Köksluckor och lådfronter slits ofta rejält i ett kök. Man slår emot dem, de öppnas och det kan skvättas på dem. Dessutom tenderar man att torka en del på luckorna och även det sliter mycket på dem. Efter ett tag kan det vara dags att byta ut lådfronterna eller luckorna helt. Det kan även gå att slipa ner dem och måla dem. Byter man knoppar och ser till att allt fungerar kan man få ett nytt utseende på köket utan att behöva spendera så mycket pengar.

Byta bänkskivor

Bänkskivor i ett kök slits snabbt. En bänkskiva i rostfritt stål kan man rengöra och få att glänsa men en bänkskiva i trä kan efter flera års användning vara svår att få fin, i alla fall om tidigare husägare inte tagit hand om den. Kanske vill man ha en helt annan färg i köket? Då gör bänkskivan mycket för helhetsintrycket.

Skapa ordning och reda

När man renoverar sitt kök får man också möjlighet att designa och utforma egen förvaring. På så sätt kan man enkelt få precis den ordning som man vill ha i köket. Det här är något som verkligen kan uppskattas av den som spenderar mycket tid i köket. En stor fördel med att göra en köksrenovering är att man kan anpassa förvaringssystem, skåp och hyllor som man vill. Dessutom kan man ta in moderna lösningar för till exempel förvaring av återvinning, spisar och andra vitvaror som byggs in i köket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.