Renovera köket 2020

För dig som är sugen på att renovera köket under 2020 finns det olika alternativ att välja på när det kommer till köksrenovering. Antingen kan du renovera själv eller ta professionell hjälp, utföra en enkel renovering eller slå på stort och byta ut hela köket.

En köksrenovering kan vara ett nödvändigt ont, eller ett sätt att öka värdet på sin bostad. Man kan utföra en köksrenovering på olika sätt och priset varierar kraftigt beroende på vilken typ av renovering man utför. Utgå ifrån syftet med köksrenoveringen för att komma fram till vilken typ av renovering som passar bäst för just dig.

Renovera köket mycket

En total köksrenovering brukar inkludera köksluckor, köksö, köksbänk/diskho/blandare och eventuellt byte av väggkakel och vitvaror. Tillverkare av kök säljer bland annat hela kökspaket med exempelvis ett visst tema eller utseende, inklusive hantverkare som utför köksrenoveringen. Den typen av köksrenovering är populär för husägare som vill byta upp sitt kök till ett som är mer modernt och som höjer värdet på huset. Kök anses vara utdaterade efter knappt tio år och för husägare som ständigt byter kök går det oftast bra att sälja det gamla på andrahandsmarknaden och fortfarande få en bra slant för det.

Renovera köket lite

Köksrenoveringar behöver inte vara omfattande och med enkla medel kan man få ett nytt utseende på sitt kök.

För att fräscha upp sitt kök under tusen kronor, kan man måla köksluckorna själv i en fräsch färg. Man kan köpa kakeldekor och fästa på sitt befintliga kakel istället för att byta ut allt väggkakel. Ett alternativ till att måla luckorna i badrummet hos badrumsrenoveringstockholmslän.se själv är att ta bort alla köksluckor helt och hållet. Istället kan man sy egna draperier och fästa där köksluckorna annars skulle ha suttit. Är man duktig på att sy kan man sy draperier för olika tillfällen, som enkelt kan bytas ut vid behov och skapa ett helt nytt utseende i köket när lusten faller på.

Att köpa lite nya tavlor och dekorera med blommor är också ett sätt att ge köket ett nytt utseende.

Ett annat alternativ är att fokusera på golvet och taket i köket. Skapa en fräschare känsla genom att lägga nytt klinkergolv eller en plastmatta som du tycker passar bra. Måla om taket och få köket att kännas ljusare och öppnare, utan att ändra något i köket för övrigt.