Posted on Leave a comment

Renovera ditt kök prisvärt

Du har tagit beslutet att det är dags att renovera ditt kök. Nu då? Många som inte vet i vilken ända de bör börja i sätter igång med att leta efter köksapparater. Andra börjar med att samla inspirerande köksfoton. Vissa bestämmer sig för att försöka skapa mer utrymme. Hemägare kan komma att befinna sig i detta utforskningsstadium under ett år eller till och med längre innan de börjar intervjua köksdesigners eller byggentreprenörer.

När du har funderat tillräckligt länge och du är redo att börja ombyggnadsprojektet, vad bör du göra?

Tänk på vad du behöver

Det här steget handlar om hur du använder ditt kök och hitta en layout och funktioner som passar ditt hushålls livsstil. Få idéer från alla möjliga resurser. Tänk på dina prioriteringar: hur många människor som lagar mat och samlas i köket, och hur de kommer att behöva röra. Behöver du en till bänk? Eller kan du arbeta med dina befintliga ytor?

Om du inte redan har gjort det, börja spara bilder på kök med funktioner som passar din stil och som påminner dig en aning om ditt egna köks layout.

Forskning och plan

Är du redo att starta projektet och ta steget? Det bästa stället att börja är att formulera vad som vanligtvis kallas arbetsomfång och räkna ut din preliminära budget.

Båda dessa kan komma att ändras, så känn dig inte som att du bara har en chans på det här. Omfattning för köksrenovering stockholm budget går ofta hand i hand och förändras ofta många gånger under designprocessen när du blir mer utbildad och kan förena vad du vill och vad du har råd med. Som husägare förväntas du inte gå in i detta medveten om vad allt ska kosta. Kom ihåg att det här är en pedagogisk process.

Hitta de snickarna som passar dig

Även om du väljer att renovera köket på egen hand, såvida du inte bygger dina egna köksskåp och formulerar din egna VVS plan, kommer du att behöva arbeta med en professionell någon gång under processen.

Vissa människor börjar med att besöka stora butiker som till exempel Bauhas eller IKEA där de kan se allt. Många husägare får remisser från vänner eller kollegor och börjar med att anställa en arkitekt eller designer. Ytterligare andra kan arbeta på egen hand med en byggare eller snickare. Snickare och liknande arbetare är tillgängliga för att hjälpa dig med allt från kontrakt och tillstånd till planering, budgetar, val av ytor och material, shopping, beställning av produkter, och hjälper dig att inrätta ett tillfälligt kök och hantera ditt projekt från början till slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.