Smarta funktioner till det nya köket

Den som tänker renovera ett kök gör klokt i att kolla upp vad som har hänt på köksfronten. Säkerligen har ny smart teknik gjort sitt intåg sedan köket senast gjordes vid. När man ändå renoverar kan man enkelt passa på att uppgradera alltifrån vitvaror till andra smarta lösningar. Här är några problemlösare för köket som man kanske inte ens visste att man ville ha.

Hiss i hyllorna

Alla har varit med om problemet med skåp som blir överfulla av kastruller, grytor och matberedare. Oftast finns det man behöver för stunden allra längst in i skåpet. Med en hissfunktion installerad kan man med en knapptryckning rotera alla saker i underskåpet. Långt borta är de stunder när man tvingades riva ut allt för att komma åt. Allting rör sig smidigt och enkelt. Hissfunktionen finns i välsorterade byggvaruhus och affärer inriktade på köksinredningar. Har man ett skåp i ett hörn, finns även karuseller som går att snurra på.

In med trädgården

köksrenovering i göteborg

 

Det kan vara trevligt att ha en örtträdgård utanför huset, dit man kan ta sig en promenad och klippa till sig lite härliga örter och blad. Olika odlingsinredningar med tillhörande odlingslampor gör det nu lekande lätt att ha örtodlingen nära tillhands. För odlingen kommer man börja använda sina örter mer, när de blir mer tillgängliga. Dessutom sätter de en grön färgklick i köket.

inbyggda eluttag

I ett kök behövs många eluttag men tyvärr är de flesta eluttag inte särskilt vackra. Genom att bygga in dolda uttag i bänkskivan blir de både lättare att komma åt och helt eller delvis osynliga. Det gäller att sätta uttagen där de gör bäst nytta, så den här punkten vill man gärna ta sig en ordentlig funderare på.

Använda insidan av dörrarna

Att använda insidan av alla skåpdörrar till förvaring kan lösa en hel del i det lilla köket. Här kan både plats för kryddburkar och tallriksunderlägg finnas. Har man ett litet utrymme måste man vrida och vända på alla möjligheter som finns för att klämma fram ett par extra förvaringsmöjligheter.

Slut på dålig lukt

Att förvaringskärlen avger en odör kan vara ett otrevligt problem i de flesta kök. I det nya köket man planerar att bygga bör man satsa på ventilerade kärl för matavfall. Dessa håller garanterat inne med lukten och är lättare att tömma.